Buddy Project

MDT – het buddyproject

 

“Maatschappelijke diensttijd (MDT) is jouw ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker!”

 

Zet je daarom in als vrijwillige buddy voor Young Professionals met een arbeidsbeperking. Ben jij inmiddels aan het werk? Dan ben je vele Young Professionals voorgegaan in de zoektocht naar werk en alles dat daarbij komt kijken. Jouw ervaringen kunnen heel waardevol zijn voor een ander. Zeg nu zelf, wie begrijpt deze Young Professionals beter dan iemand die in dezelfde schoenen staat of heeft gestaan. Met dit in gedachte zijn we dit traject gestart om naast studeren en werken ook vrijwilligerswerk op maat te bieden. Zo help je niet alleen een ander, maar ook jezelf een stukje verder.

 

Wat heeft SWOM te bieden voor jongeren?

Ons buddyproject is van start gegaan en inmiddels in volle gang. Enthousiaste Young Professionals die uit ervaring weten hoe het is om te leven met een arbeidsbeperking en inmiddels succesvol aan het werk zijn, mogen zichzelf na een aantal trainingen SWOM-buddy noemen. Als buddy ondersteunen zij Young Professionals die nog niet aan het werk zijn in zaken waar zij tegenaan lopen. De buddy's en Young Professionals komen samen in buddy-bijeenkomsten waarin thema’s worden besproken, zoals: werken, wonen, sociale relaties en zelfzorg. Er staan aankomend jaar vele buddy-bijeenkomsten op de agenda waar zowel buddy's als Young Professionals heel welkom zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Ook 1-op-1 contact met een buddy is mogelijk. 

 

Ben of ken jij een werkende Young Professional met een arbeidsbeperking die eigen ervaringen graag deelt om een ander verder te helpen? 

Of

Ben of ken jij een Young Professional met een arbeidsbeperking die graag zou willen sparren met een ervaren buddy?

 

Voel je vrij om contact op te nemen met onze informatiedesk: 0683552590 

 

Buddybijeenkomsten

Voor buddybijeenkomsten kun je terecht in:

  • Den Haag
  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Brabant
  • Arnhem

 

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT.
Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl

 

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag
Telefoon
Informatiedesk: 06 83552590
Voor bedrijven: 070 219 0140
www.studerenenwerkenopmaat.org

Gesponsord door:

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart a.s. op het Lange Voorhout".