• Ben jij jonger dan 36 jaar?
 • Volg jij een HBO- of WO-opleiding?
 • Heb jij een arbeidsbeperking?
 • En zoek jij een uitdagende stage in de laatste fase van je opleiding?

 

Dan zoeken wij jou!

Schrijf je vandaag nog gratis in bij Stichting Studeren en Werken Op Maat (SWOM)

Schrijf je in

Ik ben student

Stichting Studeren & Werken Op Maat zet zich in voor Young Professionals tussen de 18 en 35 jaar met een arbeidsbeperking, na of tijdens een studie op hbo- of wo niveau. SWOM biedt begeleiding aan studenten of (net) afgestudeerden die aanlopen tegen uitdagingen bij de aankomende of eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Dit is wat kun je verwachten:
Om jou zo goed mogelijk te helpen op weg naar een passende stage en/of jouw eigen plaats op de arbeidsmarkt biedt de stichting: 

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

 • Wij helpen je bij het vormen van een reëel beeld: wat komt er bij een werkplek kijken in mijn situatie? Wat staat mij te wachten? Wat wordt er van mij verwacht?
 • En voor wie na de studie echt zelfstandig de arbeidsmarkt op gaat: begeleiding bij de wirwar aan regels en loketten. Welke instanties zijn van belang? Welke regelgeving is op mij van toepassing? 
 • Wij introduceren jou bij diverse grote Nederlandse kennisintensieve organisaties. 

Mogelijkheden

Wij denken altijd in mogelijkheden:

 • Welke toekomstige functie/stage past bij jouw vaardigheden en studie/kennis?
 • Welke type organisatie past bij jouw behoefte?
 • Bij een eventuele studie-uitval en of -problemen kijken wij samen met onze samenwerkingspartners naar passende opties, waarna we jou kunnen doorverwijzen naar de juiste instantie.

Loopbaanbegeleiding

 • Hulp bij opmaak CV en motivatiebrief;
 • Loopbaanbegeleiding en persoonlijke coaching;
 • Diverse trainingen (sollicitatie, communicatie, assertiviteit en faalangst);
 • Begeleiding bij sollicitatie- en klikgesprekken

Hulp bij indicatie UWV

Belangenbehartiging

 • Wij behartigen op positieve wijze jouw belangen bij organisaties en gemeenten;
 • Je wordt automatisch lid van de Vakcentrale voor Professionals;

Dit is onze aanpak

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft in de praktijk een aanpak ontwikkeld die bewezen effectief is. Ons intensieve en op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. We willen er samen met jou voor zorgen dat jij volledig mee kan draaien in de samenleving en daarbij al jouw competenties ten volle kan benutten. 

Daarbij werken wij vanuit kracht en mogelijkheden. Met andere woorden: jij zit achter het stuur en houdt, samen met de adviseur, de regie in jouw eigen loopbaan-pad. Daarbij verwachten wij dan ook grote motivatie en inzet. Ons uitgangspunt is: Jij bent verantwoordelijk voor het nemen van de regie over jouw eigen leven en toekomst. Met het begeleidingstraject helpen wij jou op weg. 

Masterclass en aanmelding

Het traject start met een uitnodiging voor een Masterclass of nadat jij je bij ons hebt aangemeld via onze website. 

Intake en persoonlijk profiel

Na aanmelding bij SWOM volgt er na een oriënterende kennismaking, mogelijk een persoonlijk intakegesprek op basis waarvan een uitgebreid profiel over de persóón achter het CV wordt opgesteld. Bij de start van een begeleidingstraject op maat worden diverse tools beschikbaar gesteld, waaronder het LDC-assessment. 

Assessments

Met behulp van een LDC assessment krijgen we vervolgens kwalitatief en kwantitatief inzicht in harde competenties, mate van zelfinzicht, sociaal-emotionele competenties, life-skills, IQ, werkstijlen, interesses en passies. 

Persoonlijke begeleiding

Vanuit hier start de persoonlijke begeleiding, aangevuld met op maat trainingen passend bij jouw persoonlijke aandachtsgebieden, met als einddoel een leerzame stage passend bij jouw toekomstplannen op de arbeidsmarkt.

Mijn naam is Alice Junier

Ik ben geboren en getogen in Delft. Ik ben leergierig, werk graag samen met anderen en ik ben nauwkeurig. Na het behalen van mijn havodiploma ben ik verder gegaan met de studie hbo-Rechten. Ik ben voor het eerst in contact gekomen met SWOM tijdens mijn studie bij de Haagse Hogeschool. Ik was toentertijd op zoek naar een juridische LAP-plaats (LeerArbeidsPlaats). Ik wilde graag wat ondersteuning van SWOM in het sollicitatieproces vanwege faalangst. Vervolgens ben ik overgestapt naar Inholland Rotterdam en was ik daar op zoek naar een juridische meeloopstage. Via SWOM ben ik in contact gekomen met de afdeling Beleid en Advies van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bij deze afdeling heb ik vijf maanden een meeloopstage gedaan bij de Onderwijsjuristen. Na deze periode van vijf maanden heb ik de mogelijkheid gekregen om onderzoek te doen bij Windesheim voor mijn afstuderen. Ik ben nu op dit moment bezig met het schrijven van mijn scriptie en hoop eind 2016 in het bezit te zijn van mijn diploma. Na het behalen van mijn hbo-diploma ga ik, met hulp van SWOM, op zoek naar een baan bij een onderwijs- of een overheidsinstantie. Ook wil ik in de toekomst graag doorstuderen en mijn masterdiploma halen. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten met vrienden, sporten (fitness en zwemmen), lees ik een boek en kijk ik series of films. 

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag
T. 070 219 0140
www.studerenenwerkenopmaat.org

Gesponsord door:

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart a.s. op het Lange Voorhout".