Werken met een arbeidsbeperking?

 • Heb jij een afgeronde HBO- of WO-opleiding?
 • Heb jij een arbeidsbeperking?
 • En zoek jij een uitdagende baan op jouw niveau?

 

Dan zoeken wij jou!

Schrijf je vandaag nog gratis in bij Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM)

Schrijf je in

Ik zoek werk

Bart de Bart streeft, vanuit zijn achtergrond als Young Professional met gezondheidsproblemen, naar het creëren van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Hij en zijn team zet zich in voor Young Professionals met een arbeidsbeperking, hoogopgeleid en begaafd op hun specifieke vak/domein.

Stichting Studeren & Werken Op Maat biedt begeleiding naar, tijdens en na de start in een passende functie. Bij het begeleiden staat voor Bart voorop dat hierbij jouw capaciteiten en kracht worden benadrukt en niet je medische achtergrond. 

 

Bereikt sinds 2012

Honderden jongeren met een arbeidsbeperking zijn dankzij de stichting met elkaar in contact gebracht, het geen steun en kennis heeft geboden. Tot op heden zijn al meer dan 800 jongeren met een arbeidsbeperking jou voorgegaan en met ondersteuning van de stichting succesvol gestart in een betaalde baan op niveau. Daarnaast behartigen wij jouw belangen aan verschillende bestuurstafels en cliëntenraden.

Dit is wat je kunt verwachten

Om je zo goed mogelijk te helpen op weg naar een eigen plaats op de arbeidsmarkt biedt de stichting je:

Begeleiding

 • Persoonlijk intakegesprek;
 • Professioneel en gratis gebruik van het LDC assessment;
 • Doorlopend advies, begeleiding en coaching voor, tijdens en na plaatsing in een duurzame baan; 

Zelfontwikkeling

 • De kans tot zelfontwikkeling- en ontplooiing; 
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk;
 • Een professioneel persoonsprofiel en Eportfolio (a.h.v. assessment);
 • Formulering van jouw eigen faciliteringsbehoefte voor jezelf en werkgevers; 

Loopbaanbegeleiding

 • Ontwikkelen van een persoonsprofiel;
 • Loopbaanbegeleiding en persoonlijke coaching;
 • Diverse trainingen (sollicitatie, communicatie, assertiviteit en faalangst);
 • Begeleiding bij sollicitatie- en klikgesprekken

Belangenbehartiging

 • Wij behartigen op positieve wijze jouw belangen bij organisaties en gemeenten;
 • Je wordt automatisch lid van de Vakcentrale voor Professionals;

Dit is onze aanpak

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft in de praktijk een aanpak ontwikkeld die bewezen effectief is. Ons intensieve en op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. Dit doen wij met een zakelijke activering waarbij jouw professionaliteit wordt benadrukt.

Het doel is dat jij, door (weer) mee te draaien in de samenleving, al je competenties ten volle kan benutten. Uitdaging in je werk, het volwaardig deelnemen aan het primaire werkproces van de organisatie en werkzaamheden die passen bij de kwaliteit en het niveau waarop je hebt gestudeerd, zijn hierbij voor ons belangrijke (kern)waarden in het begeleidingsproces.

Wij vinden het belangrijk jij de regie houdt over jouw eigen carrière.
jij zit achter het stuur en houdt, samen met de adviseur, de regie in jouw eigen loopbaanpad.
Onze stichting zet daarbij graag haar ervaring, kennis en netwerk in om jou hierbij te ondersteunen.

Wij zijn een onafhankelijke stichting die zich inzet voor deze doelgroep omdat wij uit ervaring weten dat Young Professionals vaak over bijzondere talenten bezitten maar helaas niet altijd een eerlijke kans krijgen.
Onze dienstverlening is voor jou dan ook kosteloos.

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft in de praktijk een aanpak ontwikkeld die bewezen effectief is. Ons intensieve en op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. We willen er samen met jou voor zorgen dat jij volledig mee kan draaien in de samenleving en daarbij al jouw competenties ten volle kan benutten. 

Daarbij werken wij vanuit kracht en mogelijkheden. Met andere woorden: jij zit achter het stuur en houdt, samen met de adviseur, de regie in jouw eigen loopbaan-pad. Daarbij verwachten wij dan ook grote motivatie en inzet. Ons uitgangspunt is: Jij bent verantwoordelijk voor het nemen van regie over jouw eigen leven en toekomst. Met het volgende begeleidingstraject helpen wij jou op weg. 

Het volgende traject staat centraal in onze aanpak. Uiteraard zal het traject volledig afgestemd worden op jouw behoefte.

Aanmelding

Nadat jij je hebt aangemeld volgt er een telefonische kennismaking met een van onze deskundige adviseurs waarin informatie wordt verzameld over jouw opleidingsniveau, je beperking maar nóg belangrijker jouw faciliteringsbehoefte en je rechtspositie. Daarnaast wordt jij als Young Professional geïnformeerd over de Werk Op Maat aanpak en wordt er meegedacht over mogelijke vervolgstappen.

Intake en persoonlijk profiel

Na aanmelding bij Stichting SWOM volgt er een persoonlijk intakegesprek op basis waarvan een uitgebreid profiel over de persóón achter het CV, wordt opgesteld. Hierin wordt informatie verzameld over o.a. jouw wensen op het gebied van een functie, wordt er gekeken naar jouw werkervaring, de arbeidsbeperking en de faciliteringsbehoefte. We richten ons in dit dieptegesprek op wat JIJ nodig hebt van een werkgever om goed te kunnen functioneren. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonsprofiel opgesteld.

Indicatie banenafspraak

Indien van toepassing en gewenst biedt onze stichting jou persoonlijke begeleiding bij het aanvragen van een indicatie banenafspraak. Dit gesprek bestaat uit een adviesgesprek voorafgaand aan het indienen van de aanvraag en doorlopend advies en begeleiding tijdens het verloop van de aanvraag.

Asessments

Een belangrijk onderdeel van het traject is het LDC-assessment. Het assessment centre omvat online testen die op maat aan jou worden aangeboden. Hier kan gedacht worden aan werkstijlen, interesses, passies en life-skills en IQ. Het E-portfolio omvat de uitwerking van de assessments. Dit E-portfolio bespreken wij met jou persoonlijk, om vervolgens samen met de resultaten van de assessments te kijken naar de functie die bij jou past.

Persoonlijke begeleiding en Training Op Maat

Vanuit hier start de persoonlijke begeleiding, aangevuld met trainingen die passend zijn bij jouw persoonlijke aandachtsgebieden. Deze trainingen worden op maat voor jou ontworpen met als einddoel een rugzak vol met skills en tools waarmee je kunt doorstromen naar een reguliere en betaalde baan.

Matching 

We zoeken samen naar een passende functie voor jou en bespreken jouw mogelijkheden bij onze 65 partnerorganisaties gedurende een wekelijks intern overleg. Wij stellen je daarna (indien wij een geschikte match hebben gevonden) voor bij onze partnerorganisaties. Ook zullen we je tijdens alle stappen van het sollicitatieproces adviseren en bijstaan. 

Start van een baan

Tijdens de start van een baan zullen we samen onderzoeken of en welke begeleiding jij nodig hebt. De begeleiding regelen wij voor jou, zodat jij je kan ontwikkelingen in jouw nieuwe functie bij een van onze toonaangevende werkgevers. 

Dit is Pim

Uit maatschappelijke interesse koos Pim voor de opleiding Recht en Management aan de Tilburg University. Na afronding vervolgde hij zijn opleiding met twee masters tegelijk: Sociaal Recht en Sociale Politiek en Ondernemingsrecht. Hij vindt het belangrijk om voor mensen en bedrijven iets te betekenen.

“Het arbeidsrecht spreekt mij ontzettend aan; ik wil mijn steentje bijdragen aan gelijke rechten en kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.”

Pim is sociaal, enthousiast en zeer professioneel. In zijn vrije tijd is hij rolstoelhockeyer op topsportniveau en voorzitter van de Bredase Invaliden Sport Organisatie.

Ben je gemotiveerd om te doen waar je goed in bent?
Wil jij ook ondersteuning en begeleiding bij het vinden van een duurzame baan?
Meld je dan nu aan voor een intakegesprek via onze website via het aanmeldformulier.
Ons enthousiaste team verwelkomt jou met plezier op ons kantoor te Den Haag.

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag
T. 070 219 0140
www.studerenenwerkenopmaat.org

Gesponsord door:

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart a.s. op het Lange Voorhout".