Werken met een arbeidsbeperking?

 • Heb jij een afgeronde HBO- of WO-opleiding?
 • Heb jij een arbeidsbeperking?
 • En zoek jij een uitdagende baan op jouw niveau?

 

Dan zoeken wij jou!

Schrijf je vandaag nog gratis in bij Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM)

Schrijf je in

Ik zoek werk

Bart de Bart streeft, vanuit zijn achtergrond als Young Professional met gezondheidsproblemen, naar het creëren van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Hij en zijn team zet zich in voor Young Professionals met een arbeidsbeperking, hoogopgeleid en begaafd op hun specifieke vak/domein.

Stichting Studeren & Werken Op Maat biedt begeleiding naar, tijdens en na de start in een passende functie. Bij het begeleiden staat voor Bart voorop dat hierbij jouw capaciteiten en kracht worden benadrukt en niet je medische achtergrond. 

Bereikt sinds 2012

Al meer dan duizend professionals staan in contact met de stichting. Honderden jongeren met een arbeidsbeperking zijn dankzij de stichting met elkaar in contact gebracht, wat steun en kennis heeft geboden. Tot op heden zijn al meer dan 280 jongeren met een arbeidsbeperking jou voorgegaan en met ondersteuning van de stichting succesvol gestart in een betaalde baan op niveau. 

Dit is wat kun je verwachten

Om jou zo goed mogelijk te helpen op weg naar jouw eigen plaats op de arbeidsmarkt biedt de Stichting je: 

Begeleiding

 • Persoonlijk intakegesprek;
 • Professioneel en gratis gebruik van het LDC assessment;
 • Doorlopend advies, begeleiding en coaching voor, tijdens en na plaatsing in een duurzame baan; 

Zelfontwikkeling

 • De kans tot zelfontwikkeling- en ontplooiing; 
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk;
 • Een professioneel persoonsprofiel en E-portfolio (a.h.v. assessment);
 • Formulering van jouw eigen faciliteringsbehoefte voor jezelf en werkgevers; 

Loopbaanbegeleiding

 • Hulp bij opmaak CV en motivatiebrief;
 • Loopbaanbegeleiding en persoonlijke coaching;
 • Diverse trainingen (sollicitatie, communicatie, assertiviteit en faalangst);
 • Begeleiding bij sollicitatie- en klikgesprekken

Belangenbehartiging

 • Wij behartigen op positieve wijze jouw belangen bij organisaties en gemeenten;
 • Je wordt automatisch lid van de Vakcentrale voor Professionals;

Dit is onze aanpak

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft in de praktijk een aanpak ontwikkeld die bewezen effectief is. Ons intensieve en op maat ontworpen begeleidingstraject is erop gericht jou blijvend onderdeel te laten uitmaken van de reguliere arbeidsmarkt. We willen er samen met jou voor zorgen dat jij volledig mee kan draaien in de samenleving en daarbij al jouw competenties ten volle kan benutten. 

Daarbij werken wij vanuit kracht en mogelijkheden. Met andere woorden: jij zit achter het stuur en houdt, samen met de adviseur, de regie in jouw eigen loopbaan-pad. Daarbij verwachten wij dan ook grote motivatie en inzet. Ons uitgangspunt is: Jij bent verantwoordelijk voor het nemen van regie over jouw eigen leven en toekomst. Met het volgende begeleidingstraject helpen wij jou op weg. 

Masterclass en aanmelding

Het traject start met een uitnodiging voor een Masterclass of nadat jij je hebt aangemeld bij ons via onze website. 

Intake en persoonlijk profiel

Na aanmelding bij SWOM volgt er na een oriënterende kennismaking, mogelijk een persoonlijk intakegesprek op basis waarvan een uitgebreid profiel over de persóón achter het CV, wordt opgesteld. Bij de start van een begeleidingstraject op maat worden diverse tools beschikbaar gesteld, waaronder het LDC-assessment.

Assessments

Met behulp van een LDC assessment krijgen we vervolgens kwalitatief en kwantitatief inzicht in harde competenties, mate van zelfinzicht, sociaal-emotionele competenties, life-skills, IQ, werkstijlen, interesses en passies. 

Persoonlijke begeleiding

Vanuit hier start de persoonlijke begeleiding, aangevuld met op maat trainingen passend bij jouw persoonlijke aandachtsgebieden, met als einddoel een reguliere en betaalde baan. Gemiddeld duurt de begeleiding naar werk tussen de zes en dertien maanden. 

Dit is Pim

Uit maatschappelijke interesse koos Pim voor de opleiding Recht en Management aan de Tilburg University. Na afronding vervolgde hij zijn opleiding met twee masters tegelijk: Sociaal Recht en Sociale Politiek en Ondernemingsrecht. Hij vindt het belangrijk om voor mensen en bedrijven iets te betekenen.

“Het arbeidsrecht spreekt mij ontzettend aan; ik wil mijn steentje bijdragen aan gelijke rechten en kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.”

Pim is sociaal, enthousiast en zeer professioneel. In zijn vrije tijd is hij rolstoelhockeyer op topsportniveau en voorzitter van de Bredase Invaliden Sport Organisatie.

Ben je gemotiveerd om te doen waar je goed in bent?
Wil jij ook ondersteuning en begeleiding bij het vinden van een duurzame baan?
Meld je dan nu aan voor een intakegesprek via onze website via het aanmeldformulier.
Ons enthousiaste team verwelkomt jou met plezier op ons kantoor te Den Haag.

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Bezuidenhoutseweg 60 (SER gebouw), 2594 AW Den Haag
T. 070 219 0140

www.studerenenwerkenopmaat.org