Over ons

‘Alle Young Professionals willen meedraaien in de samenleving en het na je studie kunnen starten in een baan die past bij je opleiding is hiermee onlosmakelijk verbonden. Ook voor hen met een arbeidsbeperking en Stichting Studeren & Werken Op Maat geeft hen die kans.’ Met deze hoofdgedachte is in 2012 de stichting zonder enige vorm van subsidie en met eigen spaargeld ontstaan in de huiskamer van Bart de Bart. 

Bart de Bart (28), oprichter en voorzitter van SWOM heeft zelf een lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs naar een universitaire opleiding, waarbij hij kansen heeft gekregen die niet voor iedereen binnen handbereik liggen. De afgelopen jaren heeft Bart gewerkt als secretaris op de adviesafdeling van de diverse opeenvolgende (2010-2014) ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en als Senior Adviseur (2014-2017) op het Ministerie van Financiën op het gebied van inclusiviteit en (arbeids-)participatie. Vandaag de dag is Bart naast zijn rol binnen de stichting actief binnen diverse adviserende rollen op het gebied van duurzame arbeidsparticipatie zoals zijn rol als raadslid van de Landelijke Cliëntenraad. Hierbinnen is het Bart zijn missie geworden om anderen in vergelijkbare omstandigheden te helpen naar een volwaardige plek in de maatschappij. Lees hier een interview van Bart de Bart. 

SWOM geeft Young Professionals met een arbeidsbeperking een kans op de arbeidsmarkt en doet dit samen met ruim 55 kennisintensieve organisaties die een tekort aan talent hebben en zich als partners hebben verbonden aan de doelstellingen waar SWOM voor staat. De stichting dient een maatschappelijk doel en is dé autoriteit op het gebied van Young Professionals met een arbeidsbeperking. 

Dit is het team

De oprichter en een deel van de medewerkers van SWOM hebben zelf een arbeidsbeperking waardoor zij zich als geen ander kunnen verplaatsen in het belang van de juiste begeleiding om deze belangrijke stap naar een onafhankelijke rol in de samenleving te maken. Alle medewerkers van de stichting werken vanuit overtuiging en betrokkenheid. Dit zorgt ervoor dat de Young Professionals zich direct thuis en veilig voelen bij SWOM.

Dit is het bestuur:

Bart de Bart

Oprichter en voorzitter.

Heeft vanuit eigen ervaring affiniteit met het thema. De lange weg die Bart heeft afgelegd van LOM-school naar universiteit heeft hem doen inzien dat hij kansen heeft gekregen die lang niet iedereen gegeven zijn. Bart ging op zoek naar een positieve manier om Young Professionals met een arbeidsbeperking te helpen bij het vinden van een plek op de reguliere arbeidsmarkt. De kracht van mensen stond hierbij centraal, niet hun medische achtergrond. Dit inspireerde hem in 2012 om de Stichting Studeren & Werken Op Maat op te richten en het thema op deze wijze toegankelijk en positief neer te zetten. Bart: “Wat ik kan, kunnen met mij duizenden andere jongeren in een soortgelijke situatie. Als ze maar een duwtje in de goede richting krijgen.”

 

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Bezuidenhoutseweg 60 (SER gebouw), 2594 AW Den Haag
T. 070 219 0140

www.studerenenwerkenopmaat.org