Over ons

 
‘Alle Young Professionals willen meedraaien in de samenleving en het na je studie kunnen starten in een baan die past bij je opleiding is hiermee onlosmakelijk verbonden. Ook voor hen met een arbeidsbeperking en Stichting Studeren & Werken Op Maat geeft hen die kans.’ Met deze hoofdgedachte is in 2012 de stichting zonder enige vorm van subsidie en met eigen spaargeld ontstaan in de huiskamer van Bart de Bart. 


Bart de Bart, oprichter en voorzitter van SWOM heeft zelf een lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs naar een universitaire opleiding, waarbij hij kansen heeft gekregen die niet voor iedereen binnen handbereik liggen. De afgelopen jaren heeft Bart gewerkt als secretaris op de adviesafdeling van de diverse opeenvolgende (2010-2014) ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en als Senior Adviseur (2014-2017) op het Ministerie van Financiën op het gebied van inclusiviteit en (arbeids-)participatie. Vandaag de dag is Bart naast zijn rol binnen de stichting actief binnen diverse adviserende rollen op het gebied van duurzame arbeidsparticipatie zoals zijn rol als raadslid van de Landelijke Cliëntenraad. Hierbinnen is het Bart zijn missie geworden om anderen in vergelijkbare omstandigheden te helpen naar een volwaardige plek in de maatschappij. Lees hier een interview van Bart de Bart. 

SWOM geeft Young Professionals met een arbeidsbeperking een kans op de arbeidsmarkt en doet dit samen met ruim 75 kennisintensieve organisaties die een tekort aan talent hebben en zich als partners hebben verbonden aan de doelstellingen waar SWOM voor staat. De stichting dient een maatschappelijk doel en is dé autoriteit op het gebied van Young Professionals met een arbeidsbeperking. 

Dit is het team

De oprichter en een deel van de medewerkers van SWOM hebben zelf een arbeidsbeperking waardoor zij zich als geen ander kunnen verplaatsen in het belang van de juiste begeleiding om deze belangrijke stap naar een onafhankelijke rol in de samenleving te maken. Alle medewerkers van de stichting werken vanuit overtuiging en betrokkenheid. Dit zorgt ervoor dat de Young Professionals zich direct thuis en veilig voelen bij SWOM.

Dit is het Jongerenbestuur:

Het Jongerenbestuur bestaat uit enthousiaste Young Professionals, die door SWOM een passende baan hebben gevonden op de arbeidsmarkt. De missie van het Jongerenbestuur is het naar buiten brengen van de positieve verhalen omtrent het hebben en/ of vinden van een passende baan als Young Professional. Daarnaast zetten zij zich in voor de belangen van bestaande leden en studenten, die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt. Door het organiseren van maandelijkse borrels, evenementen en workshops zet het Jongerenbestuur zich in tot het verwezenlijken van deze missie.

Dit is het bestuur:

STICHTING STUDEREN & WERKEN OP MAAT
Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag
Telefoon
Informatiedesk: 06 83552590
Voor bedrijven: 070 219 0140
www.studerenenwerkenopmaat.org

Gesponsord door:

"Met heel veel plezier heeft Geste Groep mogen meewerken om voor Stichting Studeren & Werken Op Maat een prachtig kantoor 'op maat' te ontwikkelen. Wij zijn trots dat de goede onderlinge samenwerking heeft geleid tot het mogen verwelkomen van Stichting Studeren & Werken Op Maat per 1 maart a.s. op het Lange Voorhout".